Kinkelder, een familiebedrijf gevestigd in Nederland, is opgericht in 1945 door wijlen de heer Piet de Kinkelder. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de Kinkelder familie met steun van een team van ervaren zakenmensen.
Het bedrijf, gevestigd in een landelijk gebied in het oosten van Nederland, was in eerste instantie gericht op het ontwerp en productie van landbouwmachines. In begin jaren ’60 kwam de productie van zaagbladen op gang en in 1964 werden er in de fabriek de eerste HSS cirkelzagen geproduceerd.
Sinds midden jaren ’90 is Kinkelder niet alleen gespecialiseerd in standaard zaagbladen, maar heeft het zich ook een goede reputatie opgebouwd in toepassingen in de zaagtechnologie. Geconcentreerd op de specifieke uitdagingen bij het zagen van stalen buizen, staven en profielen in moeilijke en hoogwaardige materialen en tegen vroeger ondenkbare productiekosten, hebben we technische kennis ontwikkeld die ongeëvenaard in de markt is.
Om deze strategische marktbenadering continuïteit te geven werden de Connexxioncut zaagbladen (gecoate hardmetaal zagen) begin van deze eeuw geïntroduceerd. Gebruikmakend van dezelfde toepassingen gebaseerd op benadering en kostenreductie naar klanten, is Kinkelder marktleider in deze nieuwe en snel groeiende markt.
Kinkelder Saw Inc., de eerste dochteronderneming buiten Nederland, is gevestigd in VS in 1983. Dit was het begin van talrijke acquisities van internationale Kinkelder vestigingen.

Volg ons op Social Media

Neem contact op met mij

Tessa Huiting
HR Adviseur

Ilona van Uum
HR Manager

Nijverheidsstraat 2
6905 DL Zevenaar
Nederland

Telefoon: +31 (0) 316 58 22 00
E-mail: recruitment@kinkelder.nl